Saturday, May 27, 2006

Jonas o Henke på Äventyr :-)


P1010055
Originally uploaded by Jonas Bolin.
På bilden ser ni Henrik tillsammans med en Opel Sheepdog från 1968. En av australiens vanligaste bilar. Den stod i Fremantle och väntade på att bli rastad.

Igår var vi ute å festade i Perth, en spännande upplevelse. Vi blev visade runt i stadens nattvimmel av Venn, a.k.a. Kouvera, en indo-arisk italiano-grek som hade bott i Kanada, Nepal, Grekland, Indien och Italien innan han flyttade till Ozzie. Han jobbade som property developer i Perth vilket innebär att man tänker mycket. På frågan vad han gjorde under veckorna blev svaret:
- Nothin' really. Just doin' a lot of thinkin'. It's important to think you know.
Dock var det väldigt lukrativt, enligt Venn kunde man tjäna feta ca$h på kort tid.
Han visade oss runt i Perth's nattliv som var mycket omfattande, något som man inte tror om man går runt där på dagarna. Till skillnad från i Sverige där nattklubbarna ofta ligger på stadens finaste adresser låg dessa koncentrerade till Northbridge, ett område strax utanför the CBD - central business district - på dagarna oftast kännt som Asiaternas/Backpackernas tillhåll. Väl framme vid klubben "Felix" blev det riktig disco feeling. Venn och Jonas steg upp som kungar på dansgolvet och stekte upp samtliga närvarande - medan Henrik mer verkade lite trött :-)

Dagen efter inspekterade vi King's Park, en brittisk park som Queen Victoria lät uppföra som ligger deliciöst placerad med utsikt över hela Perth's CBD. En magnifik panoramabild finns i bildarkivet från detta tillfälle.

Live Healthy, Have a Beer!

Wednesday, May 24, 2006

Greetings from Perth


P1010026
Originally uploaded by Jonas Bolin.
Hej, här kommer första posten från Perth. En otroligt vacker o spännande stad med många olika människor - mates - att hälsa på.

Vi tog en tur ner till Fremantle som är Australiens strösta hamn och där råkade vi stöta på den svenska båten Götheborg som låg till ankar där. Det var en cool upplevelse att komma dit och det första man ser är en stolt svensk örlogsflagg som vajar i vinden.

Klicka på bilden här brevid för att se mer bilder.

Bästa hälsningar från grabbarna i Western Australia.

Have a good one!