Friday, June 09, 2006

Happy days at Govvey Robbey's


pano
Originally uploaded by Jonas Bolin.
Australiensarna gillar att förkorta saker – gärna med suffixet EY alternativt IE. Solglasögon kallas Sunnies – Fotboll för Footy – och mataffären Woolworths för Wollies. Föga förvånande har även vårt hostel i Perth, Governor Robinsons Backpackers, ett smeknamn som Govvey Robbey's. På Govvey Robbey hänger det massor med olika människor, dels några britter som jobbar i Perth på heltid och har GR som permanent bostad. Det finns också massa andra europeer som oss själva som mest är på genomresa. Eftersom britterna har bott där ett tag och känner varandra ganska bra så brukar det vara väldigt roligt att umgås med dem. Vi brukar tillsammans io dem konsumera stora mängder TimTam's – ett chokladkex som absolut borde komma till Sverige – plus dricka mängder FourX, aussie-folkets billiga lageröl från Queensland som är hur gott som helst efter en hård dag i sängen (hmmm...sova vill säga, det är ett male dormitory...:-)). På bilderna kan ni beskåda hur Henke o jag tillsammans med britterna Dan, 30+, nätverkstechie, Kate, twentysomething, nurse, och Marty, 29, glidare, plus tjecken Milosh, 40+, gruvarbetare :-) och ozzien Petey, 31, software engineer, hade en TimTam-feast, kvällen innan jag drog till Melbourne. Vi hade för tillfället inhandlat grandiosa mängder välsmakande choklad samt två deliciöst uppfriskande vita dessertviner med smak av kummin, muskot samt lavendel från vår endags Wine Tour i Swan Walley dagen innan. Vi hade tänkt förtära de fantastiska vinerna samma dag men när v eftersoi kom tillbaka Gov Rob så sa hjärnan annorlunda. Kanske för att vi båda hade druckit vin ända sedan 10 på morgonen + att Henrik inte att haft den goda smaken att äta frukost innan vinprovningen, så upplevde vi båda ett märkligt rus och värme inombords.

Avslutningskvällen fortsatte med att vi drog till en comedy-club där en blanding av humoristiska förmågor framförde sin minutiöst planerade alster. Det var en spännande blandning av USA-bashing, drogliberalism, australiensisk överlägsenhet samt andra, mer personliga ämnen som t.ex. hur svårt det kan vara att som kille träffa tjejer om man sitter hemma och kollar på TV.

Vi rundade av kvällen med att Henrik bjöd på en Tongoansk dryck, Kava, gjord av någon form av rot. Den såg ut som kiss och smakade bajs – enligt Henrik skulle den dock vara omåttligt populär på det ståtliga kungariket Tonga – högt prisad för de avslappnande effekter den har på människokroppen. Vidare ska en fest på Tonga kunna beskrivas som att man dricker 3 liter Kava, sjunger Queen-sånger med Reggae-beats, sedan insomna av Kava-ruset för att därefter väckas med jämna mellanrum för att kunna inta mer Kava.